Andreja Holsedl

Andreja Holsedl

Področja:

Andreja Holsedl

Andreja Holsedl

Andreja Holsedl je univerzitetna diplomirana psihologinja, licencirana športna psihologinja in ena izmed vodilnih strokovnjakov na področju praktične športne psihologije v Sloveniji. Strokovno podporo pri psihološki pripravljenosti nudi vrhunskim in mladim športnikom iz vseh športov in nivojev. Opravlja individualna svetovanja, delavnice, predavanja in izobraževanja za športnike, trenerje in starše.

 

Andreja Holsedl je univerzitetna diplomirana psihologinja, licencirana športna psihologinja in ena izmed vodilnih strokovnjakov na področju praktične športne psihologije v Sloveniji. Deluje v ekipi štirih športnih psihologov, ki že več kot 20 let nudijo strokovno podporo pri psihološki pripravljenosti vrhunskih in mladih športnikov ter tako soustvarjajo napredek in uspehe slovenskega športa. Zaupalo jim je že več kot 1050 športnikov, več kot 110 ekip in skupin, 68 olimpijcev, delovali so v 48-ih športih. Skozi individualna svetovanja, delavnice, predavanja, izobraževanja, različne programe in projekte sodelujejo s:

– Športniki vseh kakovostnih ravni in športnih panog: pomagajo jim do izboljšanja njihove psihološke pripravljenosti (višje in trdnejše motivacije, stabilnega samozaupanja, boljše koncentracije, boljše kontrole čustev, boljšega soočanja s stresom, odkrivanja vzrokov za slabše nastope in iskanje rešitev, lažjega odločanja, učinkovitejšega usklajevanja šole in športa ipd.) ter posledično do boljšega nastopanja in rezultatov. Pri mladih se zavzemajo za celosten osebnostni razvoj in napredek v športu, šoli in življenju. Pri vrhunskih športnikih pa je v ospredju iskanje rezerv za doseganje ali vzdrževanje vrhunskih rezultatov.

– Trenerji: pomagajo jim pri razumevanju vplivov psihološke pripravljenosti na športnika, posrednemu vplivu na razvoj boljših psiholoških lastnosti pri športniku, razvijanju spretnosti vodenja in komunikacije ter strukturiranju najbolj ugodnega športnega okolja.

– Starši: pomagajo jim pri usmerjanju in vodenju otrok športnikov.

– Športnimi klubi in zvezami: pomagajo jim soustvarjati sistem, ki vodi k zastavljenim ciljem kluba ali zveze in v skladu s tem pripravljajo različne programe in projekte.

– Splošno javnostjo: izobražujejo, ozaveščajo in učijo o pomembnosti dobre psihološke pripravljenosti, povečujejo njeno razumevanje in razumevanje njenega vpliva na nastop in rezultat.

Andreja se je dolga leta na profesionalni ravni ukvarjala s cestnim kolesarstvom, nato pa se takoj po zaključku študija psihologije podala na samostojno pot športne psihologinje. V 9-ih letih je delovala je v vseh športih, največ izkušenj pa ima s športniki iz nogometa, smučarskih skokov, tenisa, juda, atletike, košarke, plezanja. Pri svojem delu uporablja vedenjsko-kognitivno terapijo, ki je znanstveno potrjeno najbolj učinkovita pri delu s športniki.

V manjši meri svetuje tudi posameznikom izven športa z drugimi psihološkimi problematikami, kot so npr. obvladovanje stresa, priprava na predstavitve, izpite, zapleti v medosebnih odnosih, anksiozna in depresivna problematika itd. Je članica Sekcije za psihologijo športa pri Društvu psihologov Slovenije.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields