Ste kdaj iskali citat, zanimivo oz. iskrivo misel kakšne Slovenke? Ni jih prav lahko najti, zato smo se na Ona ve odločili poiskati čim več modrih misli znanih in manj znanih Slovenk. Iskanje ne bo prav lahka naloga, zato nam bo pri tem pomagal Znanstveno raziskovalni center SAZU. Nekaj smo jih že našli. Pri tem nam lahko pomagate tudi vi.

Pošljite nam citate Slovenk na naš e naslov.

6 naključnih:

 • »Ali smo taki, da hočemo vse takoj, ali pa se zelo umikamo in ne upamo zase zahtevati nič. Nekateri drugi narodi lažje povedo svoje želje, so bolj direktni, za povedanim stojijo, ni jim treba biti toliko pasivno agresivni.”

  dr. Vita Poštuvan

  psihologinja (Vir: Večer, Bob dneva 27.12.2021)

  ONA VE
 • “Nikoli se ne obremenjujem z majhnostjo, saj mislim, da je majhno v mnogočem lepše, zanimivejše in ima svoje prednosti. Slovenščina ni majhen jezik, čeprav ga govori malo ljudi.”

  Marta Pirnat Greenberg

  lektorica na univerzi v Kansasu (Vir: Večer, Bob dneva 26.03.2019)

  ONA VE
 • “Zrelost se izkaže tudi s tem, da si priznamo, da smo kakšne zadeve peljali narobe trideset let, ne samo zadnja leta. In da zaradi tega ne obupamo, ampak spremenimo, kar je treba spremeniti, tudi v temelju ureditve države.”

  dr. Nataša Pirc Musar

  Vir: Mladina, 23. 12. 2021

  ONA VE
 • “Samo rošade ne bodo dosegle tega, kar si kot družba želimo. Ne samo novi politični obrazi, ampak popolnoma nove politike. Alternative, kjer se bo v ospredje dala dobrobit ljudi in okolja.”

  Tea Jarc

  predsednica sindikata Mladi plus (Vir: Večer, Bob dneva 9.10.2020)

  ONA VE
 • “Različnost ni izhodišče za izključevanje ali celo poniževanje in žaljenje, temveč možnost za razumevanje in spoštovanje drugačnega. Tudi za oster in kritičen, a človeka dostojen dialog.”

  Karla Zajc Berzelak

  profesorica (Vir: Večer, Bob dneva 16.04.2021)

  ONA VE
 • “Nihče od nas še ni slišal za zaslužnega smetarja, čeprav bi se v 21. stoletju brez njega zadušili v lastnem potrošniškem dreku.”

  dr. Mateja Ratej

  zgodovinarka (Vir: Večer, nominiranka za bob leta 2021)

  ONA VE