Ste kdaj iskali citat, zanimivo oz. iskrivo misel kakšne Slovenke? Ni jih prav lahko najti, zato smo se na Ona ve odločili poiskati čim več modrih misli znanih in manj znanih Slovenk. Iskanje ne bo prav lahka naloga, zato nam bo pri tem pomagal Znanstveno raziskovalni center SAZU. Nekaj smo jih že našli. Pri tem nam lahko pomagate tudi vi.

Pošljite nam citate Slovenk na naš e naslov.

6 naključnih:

 • »Priprave na Frankfurt … infantilno komolčarstvo, izključno lastni interesi, pritlehna pogoltnost na denar, minule zasluge pred kvaliteto, zdraharska nrav namesto skupnega dela za višji, obči blagor.”

  Anja Zag Golob

  delavka v kulturi (Vir: Večer, Bob dneva 11.12.2021)

  ONA VE
 • “Drug pogled, nov začetek.”

  dr. Helena Šuštar

  raziskovalka, svetovalka, predavateljica

  ONA VE
 • »Če kdo skoči na planiški skakalnici, je to petkrat na dan v medijih, če pa skoči na baletnem podiju, pa enkrat opolnoči.”

  Uršula Cetinski

  direktorica Cankarjevega doma (Vir: Večer, Bob dneva 06.04.2019)

  ONA VE
 • “Kratkovidnost in kratkoročnost sta pogubni kombinaciji. Povezani sta z golim preživetjem – ne pa s pogledom na to, kje hočemo biti čez pet ali deset let. Povezani sta z nerazumevanjem politike, komu služi in kaj je njena naloga.”

  Darinka Pavlič Kamien

  podjetnica (Vir: Večer, Bob dneva 24.09.2019)

  ONA VE
 • “Težko mi je samozavestno pisati o prihodnosti, saj sem v letošnjih razmerah bolj kot kadarkoli prej občutila krhkost sveta, ki si ga ljudje radi tako sistematično urejamo.”

  Nina Rituper

  zlata maturantka (Vir: Večer, Bob dneva 5.8.2020)

  ONA VE
 • “Nekateri ljudje uporabljajo vojaški jezik – opisujejo, kako se moramo ‘boriti in zmagati’. To je agresiven način poskušanja popraviti stvari. Strah nikoli ne more voditi do pozitivnih sprememb.”

  mag. Ladeja Godina Košir

  direktorica Circular Change

  ONA VE
Preberite več citatov