Ana Petrič

Ana Petrič

Ana Petrič - ONA VE -

Sem Ana Petrič. Polna izkušenj s področja dela s starejšimi, magistra socialnega dela in direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice. Za svoje delo sem prejela precej potrditev in nagrad. V čast si štejem, da delam z ljudmi z izjemnimi življenjskimi zgodbami, znanji in modrostmi. Vsak dan me nekaj novega naučijo in spodbujajo, da vztrajam na področju dela s starejšimi. Skupaj razbijamo stereotipe in kažemo, da je marsikaj možno, če le sta volja in energija.
Na kratko o meni:
25. avgusta 2022 sem dopolnila 40 let. Ravno prav, da sem prišla do določenih spoznanj in modrosti o tem, kaj je v življenju pomembno in sicer: odnosi, spoštovanje drugih in sebe, družina, zdravje, ljubezen ter namen življenja. Moj namen življenja je zagotovo delovati tudi v dobro drugih. Zato sem že kot otrok rada pomagala šibkejšim in ranljivim skupinam ter hitro prepoznala stiske in se znala nanje primerno odzvati. Starejši ljudje so mi bili od nekdaj posebej blizu. Ugotovila sem, da se lahko od njih mnogo naučim, da imajo ogromno izkušenj in prav poseben smisel za humor. Vsako preizkušnjo, dogodek, leto delovanja ugotavljam, da je to moje življenjsko poslanstvo, katerega z veliko mero energije, empatije, kreativnosti in dobre volje z veseljem opravljam.
Delovne izkušnje:
2005- 2015 V DEOS Centru starejših Cerknica sem se preizkusila na različnih delovnih mestih.
Pogodbi o zaposlitvi na delovno mesto strežnice so z ustreznim izobraževanjem ter marljivim delom sledile spremembe in tako sem opravljala delo negovalke, socialne oskrbovalke, receptorke, animatorke, delovne inštruktorice, tajnice, pripravnice socialnega dela, vodje varovane enote. Po navodilu nadrejenih sem poprijela za vsa dela, za katera sem bila kompetentna in usposobljena.
Hitro sem prepoznala pomembnost medgeneracijskega sodelovanja in prostočasnih aktivnosti. Velik potencial sem videla v povezovanju s skupnostjo. Poleg svojega delokroga sem prevzela še načrtovanje, organizacijo in izvedbo dogodkov, ki so pomembno vplivali na kvaliteto bivanja in življenja starejših.
2015- v teku Leta 2015 sem prejela ponudbo za zaposlitev na delovnem mestu direktorice DEOS Centra starejših Notranje Gorice. Na tem mestu sem pričela hitro uresničevati vse zamisli, ideje, realizirati inovativne primere dobrih praks obravnave starejših. S timskim delom in zavedanjem, da smo uspešni, če delujemo skupaj in vsakdo prispeva delček sebe, smo dosegli nepredstavljivo. V dobrih šestih letih smo pomembno prispevali k področju socialnega varstva v Sloveniji in lahko rečem da tudi v tujini. Naše ideje, projekte uspešno kopirajo po drugih domovih in centrih za starejše širom države.
Moje osrednje lastnosti:
Prijatelji menijo, da sem poštena in iskrena ter vedno pripravljena pomagati. Delodajalec, da sem proaktivna in lojalna.
Javnost me vidi, kot strokovnjakinjo s področja obravnave starejših, humanitarko, idejno vodjo številnih medgeneracijskih projektov. Sama zase bi rekla, da sem delovna, pozitivna in da znam v vsakomur poiskati nekaj dobrega.
Izobrazba:
2014 Diplomirala na Fakulteti za socialno delo (UN)
2019 Magistrirala na Fakulteti za socialno delo
Dodatna izobraževanja:
2017 Šola za vodenje socialno varstvenih zavodov
Pomembni dosežki:
2016 Posebno priznanje- Najtoplejši domovi starejših
2017 1. mesto na F3ŽO, za Naj medgeneracijski projekt- varstvo otrok zaposlenih
2019 Ime meseca avgusta na radiu Val 202, za inovativni medgeneracijski projekt Počitnice v zameno za prostovoljno delo
2020 Naj prostovoljski projekt leta 2020, Mala pozornost za veliko veselje
2020 Nagrada za izstopajoče kvalitetno in strokovno delo v zadnjih petih letu v letu 2020 na področju socialnega varstva, podeljena s strani Republike Slovenije, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
2020 Državna nagrada Jabolko navdiha, podeljeno s strani predsednika Republike Slovenije
2021 Priznanje občine Brezovica za dobro sodelovanje in ravnanje v času Covid- 19
2021 Nominiranka za Ona 365
2021 Zavrnila nominacijo za Slovenko leta, ker tako želela podpreti svojo vzornico, ki je tudi bila kandidatka.
2023 Priznanje Ameriške gospodarske zbornice, Poslovna liderka leta 2023

Pomemben mož je dejal: »Ana Petrič, z domiselnimi in vključujočimi projekti pooseblja vrednote medgeneracijske solidarnosti in
bogati življenja srebrne generacije.«

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.