Monika Golob Sluga

Monika Golob Sluga

{Name + first and last name: 1}

Sem ustanoviteljica Akademije za dobro počutje, strokovnjakinja na področjih krizne in strateške komunikacije, socialnih veščin in protistresnih programov. Magistrica prava, ki me v resnici nikoli ni zanimalo. Raje sem se posvetila kineziologiji, delam kot inštruktorica funkcionalnih vadb ter pilatesa.

Gibanje je življenje, to je moj moto, s katerim želim opolnomočiti čim več ljudi. Ustvarila sem prvi program v Sloveniji za pomoč mamicam po porodniški, ki se vračajo na delo: Mame brez drame!

Po izobrazbi sem magistrica prava, ki so jo od nekdaj zanimali medosebni odnosi, komunikacija in socialne veščine. O tem pričajo tudi moje diplomsko in magistrsko delo, ter številni objavljeni članki.

Svojo karierno pot sem začela kot novinarka in jo kasneje nadaljevala kot predstavnica za odnose z javnostmi v državni upravi, kjer sem dobila ogromno znanja in izkušenj pri delu z ljudmi.

Obvladam področje komunikacijskih veščin in medosebnih odnosov, socialnih veščin, protokol in organizacijo dogodkov. Svoje znanje na tem področju sem poglabljala pri delu na področju večjih mednarodnih projektov v Grčiji, Moldaviji in na Poljskem. Tu sem dobila tudi bogate izkušnje na področju kriznega komuniciranja, strpnega dialoga in vztrajne, verodostojne, kredibilne ter predvsem odgovorne komunikacije.

Sodelovala sem pri organizaciji številnih priznanih domačih in mednarodnih dogodkov. V izjemno čast in veselje mi je bilo sodelovati pri pripravi VIP hospitality programa v sklopu Diamantne lige v Monaku, katere predsednik je Princ Albert II. Monaški.

Vrsto let sem bila so-organizatorka vrhunskega mednarodnega tekmovanja Firefighter Combat Challenge – Najtežji dve minuti v športu. Odlično sodelujem s priznanimi športniki, med drugim sem pomagala pri organizaciji Rokometnega tabora Uroša Zormana. Bila sem prostovoljka pri Belem obroču Slovenije, kjer sem delala z otroki, vodila sem številne dobrodelne projekte in dogodke ter pomagala pri vodenju društva. Bila sem tudi aktivna članica Združenja Sila, kjer sem pomagala pri dobrodelnem božično-novoletnem bazarju.

Zanimajo me družbeno odgovorne vsebine. Moje primarne vrednote so skrb zase, za svoje dobro počutje in zdravje. Ker s tem ne delamo dobro le sebi, temveč tudi tistim v naši ožji in širši okolici. Verjamem, da lahko prispevam k odgovornejši, zdravi družbi, ki bo temeljila na medčloveških, socialnih vrednotah, ki so naša naložba v dobro prihodnost.

Sem radovedna, veliko stvari me zanima in verjamem v vseživjenjsko učenje. Skozi vso svojo kariero se izobražujem in nadgrajujem svoje znanje in veščine. Pa ne le na področju komunikacije in prava, temveč tudi osebne rasti, zdravja in kineziologije.

Sem aktivna športnica, vodim športne vadbe, ozaveščam o pomenu skrbi zase, dobrega počutja in posledično zdravja žensk. Moja prva strast sta bili aerobika in crossfit. Z leti telo in način življenja zahtevata svoje. Danes sem mentorica, inštruktorica funkcionalnih vadb ter pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije ter licencirana inštruktorica varne vadbe v nosečnosti in po porodu pri Zvezi fizioterapevtov Slovenije.

Ob tem sem postala mamica danes dvema nadebudnima malčkoma. Materinski začetki so bili zame zelo naporni in težki. Najtežji a hkrati najlepši poklic na svetu je v meni zbudil željo, da se vrnem k sebi, da vse, kar sem se z leti naučila unovčim in predam naprej.

Ustanovila sem Akademijo za dobro počutje, katere poslanstvo je promocija zdravja in dobrega počutja ter skrb zase in za dobre medosebne odnose. Moj moto je: Skrb za vaše zdravje danes je najboljša naložba za vaše življenje jutri.

Vodim individuane vadbe in vadbe v podjetjih, učim o zdravem načinu življenja in odgovorni komunikaciji. Ozaveščam, kaj je v resnici pomembno in kako se spet vrniti k sebi, če želimo biti učinkoviti ter uspešni. Učim tehnike sproščanja, dihanja, čuječnosti in sem Bownova terapevtka.

Ustvarila sem prvi program za mamice, ki se po porodniški vračajo v delovno okolje: Mame brez drame! Učim jih, kako se postaviti nazaj, na prvo mestu, kako se organizirati in brez slabe vesti ter občutkov krivde prositi za pomoč, kako zaupati in navsezadnje usklajevati vse obveznoti. Delavnice so namenjene tudi kolektivom, vodjem, predstavnikom kadrovskih služb in internim komunikatorjem, spadajo pa pod okrilje certifikata Družini prijazno podjetje in Družbeno odgovoren delodajalec.

Sem motivacijska govornica, rada spodbujam k strpnosti in medsebojni prijaznosti. Moje poslanstvo je opolnomočenje in spodbuda ljudem, naj se obrnejo vase.

Želim si sokreirati družbo, v kateri se bodo mladi starši počutili dobro, brez slabih občutkov ob predsodkih drugih. Želim ozavestiti čim več ljudi o pomenu gibanja in zdravega načina življenja. Ker je to najboljša investicija, ki jo lahko podarimo sami sebi.

In navsezadnje mi ogromno pomeni ozaveščanje o skrbi zase, o pomenu odgovorne ne le komunikacije, temveč tudi drže. Verjamem, da na ta način lahko doprinesem k boljši prihodnosti vseh nas.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.