Marjeta Novak

Marjeta Novak

{Name + first and last name: 1}

Kar res obvladam, je preseganje hierarhičnih interakcij v skupini in ustvarjanje pogojev za to, da se slišijo vsi glasovi in zasnujejo bolj celovite rešitve. Na sestankih, večdeležniških dialogih, strateških dogodkih ali strokovnih konferencah.
Magistrica komunikologije ter anglistka, certificirana facilitatorka in trenerka/mediatorka nenasilne komunikacije.
Štajerka, ki živi med Ljubljano in Washingtonom DC.

 

Kraj bivanja:
Ljubljana / Washington DC

 

Že več kot 20 let vodim večdeležniške procese sprememb: kot procesna svetovalka, facilitatorka in mediatorka ustvarjam prostor in snujem procese za prelomne pogovore o kompleksnih temah, ki zadevajo vse prisotne. Sodelujem tako z javnim kot z zasebnim sektorjem; pa tudi z nevladnimi organizacijami in mrežami. V Sloveniji in globalno; v živo ali preko digitalnih platform.
Poleg vodenja inovativnih večdeležniških strateških dialogov je moja strast kreiranje dinamičnih in participativno zasnovanih konferenc in kongresov – na katerih ljudje med “uradnimi” deli uživajo vsaj toliko kot med odmori.

Sem aktivna članica (in dolgoletna, zdaj že nekdanja predsednica) slovenske veje Mednarodne zveze facilitatorjev (International Association of Facilitators) ter slovenska skrbnica mreže Art of Hosting Conversations That Matter.

V konfliktih – ki so naravni del vsakega poglobljenega skupinskega soustvarjanja – mi je v pomoč nenasilna komunikacija kot ‘operacijski sistem’ za vzpostavljanje razumevanja in sodelovanja onkraj parcialnih interesov.

Rdeča nit dela mojega dela je razvoj posameznikov, organizacij ali skupnosti na sodelovalen način, ki vzbuja upanje, zaupanje in samozaupanje.

www.humus.si
https://www.linkedin.com/in/marjetanovak/

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.