doc. dr. Elizabeta Mičović
Področja:
Področja:
Mediji (moderiranje, odnosi z mediji)
Narava in kmetijstvo (agronomija)
Hrana in potrošnja: (obnašanje potrošnikov, trendi v prehrani, zavržena hrana,zdrava prehrana, živilska tehnologija)
Predstavitev:
Rojena sem leta 1960 v Kopru, v obdobju 1979–1984 sem študirala na Univerzi v Ljubljani, Biotehniški fakulteti, na Oddelku za živilstvo, Leta 2003 sem na isti fakulteti zaključila magisterij, 2011 pa na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru doktorirala s področja varstvoslovja (viktimologija, varstvo potrošnikov in zagotavljanje varne hrane).
Imam 37 let delovnih izkušenj na področju živilske tehnologije, zagotavljanju varne hrane, javnega zdravja, prehrane, varstva potrošnikov, odnosov z javnostmi in komuniciranja o tveganjih kot živilska tehnologinja, vodja razvoja, pomočnica vodje proizvodnje in vodja Službe za odnose z javnostmi. Leta 2002 sem postala zdravstvena inšpektorica, nato svetovalka in kasneje podsekretarka na področju javnega zdravja (prehrana, varna hrana, označevanje živil, nova živila, higiena živil, inšpekcijski nadzor..) na Ministrstvu za zdravje, kasneje na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Od leta 2016 do 2019 sem vodila Službo za odnose z javnostmi na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in organizirala komuniciranje različnih dejavnikov tveganja za potrošnike. Komuniciranje na področju hrane in kmetijstva sem nadaljevala v Službi za odnose z javnostmi in promocijo MKGP, kjer sem vodila posamezne projektne naloge ozaveščanja in promocije s področja veterinarstva, zdravja in varstva rastlin ter hrane. Trenutno sem zaposlena kot vodja Projektne skupine za komuniciranje in odnose z javnostmi na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja.
Od leta 2006 predavam za Evropsko Komisijo v okviru tehnične pomoči in izmenjave informacij (angl.: Technical Assistance and Information Exchange – TAIEX) tretjim državam in državam kandidatkam za priključitev v EU na področjih: zagotavljanje varne hrane, higiena živil, nova živila, inšpekcijski nadzor, obveščanje o tveganjih in odnosi z javnostmi. Od leta 2014 tudi na usposabljanjih in na treningih za inšpektorje držav članic EU na področju dobre higienske prakse in zagotavljanja varne hrane v živilstvu (angl.: Better Training for Safer Food – BTSF). Od leta 2018 sem habilitirana predavateljica na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerze v Mariboru na programu Varnost hrane v prehrambni verigi kot nosilka dveh predmetov: Komunikacija in Označevanje/oglaševanje živil.