Dr. Nevenka Podgornik

Dr. Nevenka Podgornik

Dr. Nevenka Podgornik - ONA VE -

Dr. Nevenka Podgornik je univerzitetna profesorica, certificirana psihoterapevtka in supervizorka.
Psihoterapijo in psihološko svetovanje izvaja za posameznike, pare in družine v okviru zasebne prakse.
Znanstveno raziskovalno se ukvarja s proučevanjem področji svetovalno-terapevtskega dela, psihoterapije in njenih antropoloških temeljev, z vprašanji odnosov, s težavami v duševnem zdravju in z vzgojno-izobraževalnimi pristopi.
Je avtorica več izvirnih znanstvenih člankov in monografij.
V času podiplomskega študija, znanstvenega magisterija iz antropologije, se je usmerila na področje psihoterapije in začela z edukacijo iz realitetne psihoterapije. Po desetletnem študiju je leta 2011 prejela domačo diplomo in pri European Association for Psychotherapy (EAP) pridobila Evropsko diplomo iz psihoterapije.
Leta 2012 je doktorirala z disertacijo Utemeljenost realitetne psihoterapevtske doktrine z antropološko-sociološke perspektive.
Kot univerzitetna profesorica, habilitirana v naziv izredne profesorice za področje psihologije, predava na študijskih programih s področja psihologije, psihoterapije in psihosocialnega svetovanja.
Raziskovalno se ukvarja s proučevanjem področji svetovalno-terapevtskega dela, psihoterapije in njenih antropoloških temeljev, z vprašanji odnosov, psihičnih stisk posameznika, partnerskega odnosa, težav v duševnem zdravju in težav v odraščanju oz. izzivov vzgojnih pristopov.
S svetovalno-terapevtskim delom ima več kot dvajsetletne izkušnje. Izvaja individualno, partnersko in družinsko terapijo, ter svetovanje za otroke in mladostnike.
Kot supervizorka z licenco izvaja supervizijo za svetovalce in psihoterapevte, organizacije in društva.
Je avtorica in soavtorica več znanstvenih in strokovnih člankov ter monografij.
Vpisana je v register psihoterapevtov Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in v imenik supervizorjev Socialne zbornice Slovenije.
Osebna bibliografija: https://bib.cobiss.net/biblioweb/biblio/si/slv/conor/22463075
Spletna stran: nevenkapodgornik.si
Kraj bivanja:
Goriška brda

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.