Tina Kobilšek, LL.M.

Tina Kobilšek, LL.M.

Področja:

Tina Kobilšek, LL.M.

Tina Kobilšek, LL.M.

Sem magistra mednarodnega prava in diplomantka mednarodnih odnosov. Od julija 2021 delam kot glavna pogajalka Slovenije za podnebne spremembe na Ministrstvu za okolje in prostor. Pred tem sem delala na Evropski komisiji, na Direktoratu za mobilnost in promet. Študij, delo in življenje v mednarodnem okolju mi je dalo širino in izkušnje, ki jih z veseljem prenašam v Slovenijo.

 

LL.M. iz mednarodnega javnega prava sem opravila na Univerzi v Leidnu (Kraljevina Nizozemska) ter diplomirala iz mednarodnih odnosov na Fakluteti za družbene vede na Univerzi v Ljubljani.

Mednarodne zadeve in tujina so me že od nekdaj zanimale, zato sem zadnji letnik dodiplomskega študija opravila na Portugalskem, v Lizboni, ter prakso na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Buenos Airesu, Argentini. Po tem sem se odločila za podiplomski študij na Nizozemskem, od koder me je pot vodila v Bruselj, Belgijo, kjer sem sprva kot pripravnica ter kasneje kot javna uslužbenka delala na Evropski komisiji. Delala sem na Direktoratu za mobilnost in promet, kjer sem se najprej ukvarjala s cestnim, nato pa z zračnim prometom.

Predsedovanje Slovenije Svetu EU me je pripeljalo nazaj v Slovenijo. V času Predsedovanja sem vodila delovno skupino Sveta EU za mednarodna okoljska vprašanja – podnebne spremembe. Na podnebni konferenci COP26 v Glasgowu sem koordinirala EU in v njenem imenu govorila, se pogajala ter vodila sestanke z drugimi državami in skupinami držav.

Sem glavna pogajalka Slovenije za podnebne spremembe in nacionalna kontaktna točka pri UNFCCC (Konvencija Združenih narodov o spremembi podnebja).

Ne ustrašim se novih izzivov in vedno stremim k novim znanjem. Moja strast so potovanja, spoznavanje novih kultur, ljudi in pokrajin. Šport, predvsem tek, pohodništvo in tenis mi daje svežo energijo ter zagon za nove podvige.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields