Romana Girandon

Romana Girandon

Romana Girandon - ONA VE -

Vodenje je zame soustvarjanje vključujoče, napredne in odgovorne organizacijske kulture, v kateri ljudje lahko najdemo smisel in uresničujemo svoje talente. V Loteriji Slovenije je to hkrati priložnost prispevati k boljši skupnosti – naše igre so namreč ne le zabavne, ampak tudi varne, z njimi pa prebivalce Slovenije povezujemo pri zbiranju sredstev za delovanje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij.
Kraj bivanja:
Ljubljana
Sem predsednica uprave Loterije Slovenije in predsednica Združenja evropskih loterij. Zavzemam se za trajnostno naravnano, odgovorno prirejanje iger na srečo, katerih ključni finančni učinek je zbiranje sredstev za javno dobro*. Ponosna sem, da smo s sodelavci Loterije Slovenije zgradili družbo, ki temelji na poslanstvu in vrednotah in ki je, čeprav deluje na enem najmanjših evropskih trgov, ena najbolj cenjenih in povezanih loterij v Evropi.

Sem certificirana nadzornica s certifikatom Združenja nadzornikov Slovenije. Imam vodstveni certifikat s področja krožnega gospodarstva in trajnostnega razvoja Univerze v Cambridgeu. Pred Loterijo Slovenije sem bila izvršna direktorica mednarodne marketinške družbe LUNA/TBWA v Sloveniji.

Oktobra 2022 sem bila v Kanadi imenovana v mednarodno Lottery Industry Hall of Fame, za »zgodovinske dosežke pri razvoju loterijske dejavnosti«, predvsem na področju razvoja trajnosti in odgovornega prirejanja iger v mednarodnem prostoru.

Zasebno sem aktivna vodnica reševalnega psa z izpiti za iskanje pogrešanih oseb v naravi in ruševinah in članica prostovoljnih enot pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

*V letu 2023 smo v Loteriji Slovenije družbi vrnili 85 % prihodkov, od tega smo za slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije zagotovili 20,9 milijona evrov sredstev. Združenje evropskih loterij povezuje 70 družb iz 40 držav, ki so, s.kupaj z več kot 51.000 sodelavci, v letu 2022 za javno dobro zagotovile 22,2 milijarde evrov sredstev, namenjenih športu, kulturi, osebam z invalidnostmi in različnim ranljivim skupinam, znanosti, umetnosti, zdravju in kulturni dediščini.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.