Romana Girandon

Romana Girandon

{Name + first and last name: 1}

Vodenje Loterije Slovenije je zame soustvarjanje vključujoče, napredne in mednarodno priznane organizacijske kulture, v kateri ljudje lahko najdejo smisel in uresničujejo svoje talente. Hkrati je priložnost prispevati k boljši skupnosti – naše igre namreč za igralce niso le zabavne, pač pa tudi varne, z njimi pa prebivalce Slovenije povezujemo pri zbiranju sredstev za delovanje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij.

Sem predsednica uprave Loterije Slovenije, podpredsednica Združenja evropskih loterij ter predsednica evropske skupine za trajnost in odgovorno prirejanje loterijskih iger. Vodim gospodarsko združenje loterij z ozemlja nekdanje Jugoslavije.

Sem tudi certificirana nadzornica s certifikatom Združenja nadzornikov Slovenije in imam vodstveni certifikat s področja krožnega gospodarstva in trajnostnega razvoja Univerze v Cambridgeu. Preden sem se pridružila Loteriji Slovenije, sem bila izvršna direktorica ameriške oglaševalske agencije Luna/TBWA v Sloveniji.

Ponosna sem, da skupaj s sodelavci ustvarjamo družbo, ki temelji na poslanstvu in vrednotah in ki je, čeprav deluje na enem najmanjših evropskih trgov, ena najbolj povezanih in cenjenih loterij v Evropi.

Ponosna sem tudi na sprejem v mednarodno Lottery Industry Hall of Fame, kamor sem bila oktobra 2022 v Kanadi imenovana za »zgodovinske dosežke pri razvoju loterijske dejavnosti«, predvsem na področju razvoja trajnosti in odgovornega prirejanja iger v mednarodnem prostoru.

Zasebno sem aktivna vodnica reševalnega psa z izpiti za iskanje pogrešanih oseb v naravi in ruševinah in članica prostovoljnih enot pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.