Darinka Pavlič Kamien, dipl. ekon.

Darinka Pavlič Kamien, dipl. ekon.

Darinka Pavlič Kamien, dipl. ekon.

Sem aktivna državljanka, ki postavlja v ospredje pravičnost, resnicoljubnost, spoštovanje, dostojanstvo človeka. Karierno so me zaznamovala podjetja Petrol, S Team Bates Saatchi & Saatchi, GZS in Telekom Slovenije. S polno delovno dobo ostajam poslovno angažirana kot samostojna svetovalka na področju odnosov z javnostmi, zasebno pa v humanitarni dejavnosti kot članica prvega slovenskega Lions kluba Ljubljana in skrbi za zdravje, kot predsednica ljubljanske podružnice Društva za srce.
Rojstni podatki: 28. avgust 1958, Ljubljana
Državljanstvo: slovenskoIzobrazba: dipl. ekon., Fakulteta za uporabne in družbene študije
Zasebni status: poročena, soprog Hans Peter Theodor Kamien

Karierne reference:
2014 – Samostojna in neodvisna strokovnjakinja za komuniciranje, Kamien
Komunikacije, Darinka Pavlič Kamien s.p.
2013 – 2014 Strokovnjakinja za komuniciranje, pristojna za družbe Telekoma Slovenije v
JV Evropi
2004 – 2013 Vodja službe za Korporativno komuniciranje in odnose z javnostmi v
Telekomu Slovenije, v letu 2006 ob tem tudi vodja službe za odnosi z
javnostmi družbe Mobitel
2003 – 2004 vodja službe za komunikacije in svetovalka predsednika GZS
1998 – 2003 managing direktorica agencije S Team Bates Saatchi & Saatchi
1977 – 1998 kot štipendistka družbe Petrol sem prevzemala različne karierne pozicije,
soustanovna članica prve službe za marketing, kjer sem vodila tudi področje
odnosov z javnostmi

Kot izjemno srečo na moji karierni poti vidim priložnosti, ki so se mi ponujale v smislu razgibanosti in raznolikosti sistemov, v katerih sem delovala ter raznovrstnosti njihove dejavnosti, od majhnih do velikih, od domačih do mednarodnih, od energetske družbe, marketinške oz. oglaševalske agencije, interesnega združenja gospodarstva, do dveh domačih telekomunikacijskih velikanov in današnje samozaposlitve. Vsaka od njih je pustila močan pečat izkušenj, ki so obogatile, razpirale širino, poglabljale znanje ter zagotavljalje dobre temelje vsakega nadaljnjega poslovnega koraka in delovanja. Samostojno delo vse to le še nadgrajuje s paleto raznolikih naročnikov različnih gospodarskih dejavnosti.

Sem družbeno aktivna in angažirana, kritična opazovalka dogajanja v domačem gospodarskem in politčnem prostoru. Skorajda od nastanka, pred šestimi leti, sem redna kolumnistka spletnega časopisa Fokuspokus, ki ga ureja Marko Crnkovič, kolumne (z nekaj zamude) objavljam tudi na svojem KaKa blogu. Vsebinsko so osredotočene na ključna dogajanja v Sloveniji, ki jih opazujem s kritičnim očesom in skozi prizmo pravičnosti, resnicoljubnosti, spoštovanja človeka in njegovega dostjanstva, spoštljivosti in spoštovanja, ravni komunikacije, demokratičnosti.

Že več kot 20 let delujem kot prostovoljka v humanitarni organizaciji, v prvem Lions klubu Ljubljana, prostovoljno pa delujem tudi kot predsednica ljubljanske podružnice slovenskega društva Za srce.

Poročena sem s Petrom Kamienom, ki je nemški državljan, zaljubljen v Slovenijo. Sem tudi mati hčerki Nini in ponosna nani vnuku Oskarju.

Smo rekreacijsko športna, varovanju narave in kulturi naklonjena družina. Radi se družimo, potujemo, beremo. Večnacionalnost v družini je izjemno darilo, ki so nam ga prinesle življenjske okoliščine. Predvsem pa cenimo dobre ljudi, s katerimi upamo spreminjati svet na bolje.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.