Ana Hribar Podkrajšek

Ana Hribar Podkrajšek

{Name + first and last name: 1}

Sem Ana Hribar Podkrajšek, umetnica, ustvarjalka in certificirana izvajalka gozdne terapije pri organizaciji Forest Therapy Hub. Svoje življenje sem posvetila raziskovanju in deljenju pozitivnih vplivov narave na dobro počutje.

Med študijem kulturologije sem bila prostovoljka pri FAO Združenih narodov v Rimu, kjer sem se ukvarjala s kmečkimi in podeželskimi ženskami. Sodelovala s slovenskim organizacijami, kot sta Zveza kmetic Slovenije in Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja.

 

Med študijem kulturologije sem bila prostovoljka pri FAO Združenih narodov v Rimu, kjer sem se ukvarjala s kmečkimi in podeželskimi ženskami. Sodelovala s slovenskim organizacijami, kot sta Zveza kmetic Slovenije in Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja. V Rimu sem prav tako študirala poslikavo lesa in obnovo pohištva. Leta 2009 sem odprla svojo umetniško delavnico, kjer sem zavržene kose pohištva preoblikovala v umetniška dela.

Sedaj vsa pridobljena znanja in bogate delovne izkušnje koristim pri oblikovanju programov gozdne terapije za različne ciljne skupine, kot so starejši, nosečnice, mamice z dojenčki ter ženske v perimenopavzi in menopavzi.

Zavzemam se za vključitev gozdne terapije v javno zdravstvo, po vzoru Japonske, Koreje ter nekaterih evropskih držav, kot so Škotska in Portugalska, kjer lahko pacienti dobijo “gozd” tudi na recept. Verjamem, da lahko tak pristop prispeva k boljšemu zdravju in dobremu počutju ljudi v Sloveniji.

 

Kraj bivanja:
Ljubljana

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.