Zlatka Trstenjak Rampre

Zlatka Trstenjak Rampre

Zlatka Trstenjak Rampre - ONA VE -

Sem strastna kaligrafinja in ustvarjalka unikatnih daril, ki dodajajo posebno vrednost vsakemu trenutku. Moje delo vključuje kaligrafijo in kaligrafsko graviranje na prestižne steklenice in parfume, oblikovanje poročnih tiskovin, tabel in napisov ter tisk unikatnih kaligrafskih ustvarjanj. Z veseljem delim svoje znanje skozi tečaje in delavnice kaligrafije, kjer spodbujam ustvarjalnost in lepoto pisane besede.
Moji začetki na podjetniško pot segajo v leto 2013, ko sem začela s kaligrafskimi projekti kot hobi, ki se je hitro razvil v zanimivo poklicno pot. Ne omejujem se zgolj na tradicionalne kaligrafske pisave, moj pristop je dinamičen, pri čemer skrbno povezujem tradicijo s sodobnimi pristopi in tako ponujam raznovrstno paleto storitev, od ročno izdelanih poročnih map do izpisov pesmi, pisem, daljših besedil, oblikovanja poročnih tiskovin, ki so po meri naročnika, do uporabnih in dekorativnih kaligrafskih izdelkov kot je na primer kaligrafsko graviranje na prestižne steklenice, parfume.

Moja kaligrafska dela niso le vizualno privlačna, temveč imajo tudi globlji pomen – ohranjajo veščino lepopisja, ki je bila skozi zgodovino ključno sredstvo komunikacije.

Poleg svojega ustvarjalnega dela izvajam tečaje in delavnice kaligrafije, kjer učim in navdihujem druge, da odkrijejo lepoto in meditativno vrednost te umetnosti. S tem ne le širim znanje o lepopisju, ampak tudi spodbujam kreativni pobeg pred tehnologijo, hkrati pa raziskujem, kako se kaligrafija z digitalnimi orodji dopolnjuje. Kaligrafijo rada prikažem na različnih dogodkih, saj je šele v živo, ko vidimo njeno nastajanje jasno, koliko potrpežljivosti, natančnosti in časa zahteva.

Do kaligrafije me je pot pripeljala iz različnih poklicev in področij; od računovodskih in finančnih, do kadrovskih in protokolarnih nalog, ki sem jih opravljala pri različnih delodajalcih. Naposled sem le našla svoje pravo poslanstvo. Ta raznolikost izkušenj mi je omogočila, da v svoje delo vnašam širok spekter veščin in znanj, ki so se izkazala za neprecenljiva v podjetniških vodah.
Po poklicu sem organizatorka velneških storitev, saj me je zelo zanimal vpliv sodobne prehrane na splošno počutje in bolezenska stanja.
Prosti čas rada preživljam športno, tek in crosfit sta mi najljubša. In seveda kaligrafija.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.