Tjaša Škapin

Tjaša Škapin

Področja:

Tjaša Škapin

{Name + first and last name: 1}

Sem Tjaša Škapin, modna oblikovalka. Delam in živim na Kozini, sem mama trem mladostnikom.
Kot samostojna podjetnica delujem dobrih 20 let. Na področju ustvarjanja imam tri linije, Tizial, Atelje in najprestižnejšo Couture.
Sodelovala sem na modnih dogodkih doma in v tujini, pa tudi vodila organizacijo gala modnih dogodkov.
Prepričana sem, da je v sodelovanju moč, sem ambiciozna in humana.Veliko mi pomenijo empatija in pristna prijateljstva, ki se lahko razvijejo na poti rasti in novih izzivov.

 

Samostojno podjetništvo je oblika zaposlitve, kjer delo, ki ga opravljaš z navdušenjem ni dovolj, je še veliko več. Sem modna oblikovalka, svoj navdih črpam iz okolja, odnosov, arhitekture, življenskih situacij.
Pa je podjetništvo še veliko več, je odnos do sebe, do drugih, je nenehno izpopolnjevanje in osebna rast, je izziv in nikoli dolgočasni proces, kar je meni pisano na kožo.
Doseganje ciljev in ustvarjanje novih je nekaj kar me bogati.

Po končani srednji šoli v Ljubljani , sem svojo pot izobraževanja nadaljevala v privatni šoli za modo v Trstu, tam pridobila znanja, z katerimi je izdelek narejen po zahtevah visoke mode. Ta znanja prenašam na znanja vedoželjnih v svoji šoli šivanja. Sem zagovornica naravnih materialov, trajnostne mode in neizkoriščanja delovne sile v tekstilni industriji, ki vedno bolj glasno opozarja na problem hitre mode.

Obleka ne nastane kar sama. Nastaja skozi proces, ki je občajno očem skrit. Prav vsaka od nas je zgodba zase, polna dovtipov in osebnih lastnosti. Od ideje do nastanka je proces, v katerem oblikujem z zanosom in iskrivostjo. Krojim z občutkom in znanjem. Z mislijo na kakovost , ekološko in dobro počutje izbiram materiale. Šivam z ljubeznijo in mislijo na vsako od vas. Tri linije, ki so nastale v 20 letni karieri, kot smo zapisali na www.tjasaskapin.com, so oblačila, ki se vtisnejo v srce in v vas prebudijo najboljše.

TIZIAL-udobno , lahkotno,trajnostno
ATELJE- profesionalna, odločna, prefinjena
COUTURE-sofisticirana, unikatna, eksluzivna

Linija Couture je linija, ki jo največ predstavljam na modnih dogodkih.
Dotik zvezd je gala modni dogodek na gradu Socerb, katerega vodja sem bila v štirih izvedbah.

Svoje kreacije sem predstavljala v New Yorku, v Cannes-u na 70. film festivalu, na Expu 2020 v Dubaju.
Na povabilo organizatorjev zastopam Slovenijo pri projektu World fashion week-a z ekološko obleko , katere posebnost je del obleke, barvan v teranu. Z dogodkom, ki bo obkrožil svet želijo ekološko in socialno ozavestiti o problematiki hitre mode in tekstilne industije z vplivom na okolje ter problematiki otrok v Afrik.

Ker je v sodelovanju moč, se veselim novih poznanstev.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.