Nina Šorak

Nina Šorak

Področja:

Nina Šorak

{Name + first and last name: 1}

Po zaključenem študiju enopredmetne filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani in diplomi iz dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo tudi v Ljubljani, se je njena poklicna pot usmerila predvsem v uprizoritveno umetnost, natančneje v gledališko režijo.

 

Rojena v Ljubljani (1985), je diplomirala iz enopredmetne filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani (2011) in iz dramaturgije na AGRFT Ljubljana (2016). Z gledališčem se ukvarja kot dramaturginja in režiserka, sodeluje z različnimi institucionalnimi in neinstitucionalnimi gledališči po Sloveniji. Poleg režij in dramaturgij, piše tudi uprizoritvena besedila, scenarije in članke za gledališke liste. Režira tudi (državne) proslave in razne dogodke.

Sodelovala je že s skoraj vsemi gledališkimi hišami po Sloveniji in predstave v njeni režiji so bile povabljene že na vse najpomembnejše gledališke festivale pri nas: Teden slovenske drame (Kje sem ostala, 2015), Dnevi komedije (Škorpijon, 2021), Festival Borštnikovo srečanje (Otroci, 2022) in Primorski poletni festival (V agoniji, 2023). Bila je članica strokovne žirije pri Festivalu Borštnikovo srečanje (2016) in festivalu Dnevi komedije (2019). Sodelovala je tudi z JSKD kot selektorica za festivala Vizije in Linhartovo srečanje.

V času študija in po njem je sodelovala pri številnih filmskih in gledaliških produkcijah. Režirala je en kratki dokumentarni film (Za eno noč, 2012) in bila koscenaristka pri nekaj študentskih filmih (v režiji Mine Bergant in Blaža Završtnika). Kasneje se je preusmerila predvsem na uprizoritveno umetnost in njeni osnovni delovni področji sta gledališka režija in dramaturgija.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.