Maja Založnik

Maja Založnik

Področja:

Maja Založnik

{Name + first and last name: 1}

Pevka Maja Založnik beleži 10 let glasbenega ustvarjanja. Spremljali smo jo na različnih glasbenih izborih in v oddajah, na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na THE VOICE OF GERMANY, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco, na Slovenski popevki pa je zasedla fantastično 2. mesto s pesmijo Mika me.

 

Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na THE VOICE OF GERMANY, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco.

V Sloveniji smo Majo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela zgoščenko Tobogan, slišali smo jo tudi skupaj s soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem, s katerim sta izdala duet ”Sweet sugar honey”. Sodelovala je tudi s skupino Papas, kjer so našli skupni jezik v soul, blues ritmih, ter posneli in izdali pesem ”Vzemi vse ti dam”, z reperjem Zlatkom je posnela duet v pesmi ”Ponos”, ki sta jo pela za slovensko olimpijsko reprezentanco.

V letu 2015 je začela sodelovat s srbsko ekipo Moonshine iz Novega Sada. Z bendom so izdali singel ”You are my life”, zelo uspešna je bila pesem ”Smejem se” izdana leta 2018, za katero so tudi posneli simpatični in pozitivni videospot. Marca 2019 je s skupino Moonshine izdala prvi avtorski album ”Pieces” pri založbi Dallas Records.

Naša vrhunska vokalistka je bila povabljena in potrjena s strani Disneya za sinhronizacijo najnovejšega filma ”Levji Kralj”, kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, kateri v originalu poje Beyonce.

Leto 2020 je bilo za pevko prelomno. Postala je mamica, s tem pa je dobila energijo tudi za nove glasbene podvige. Konec leta je izdala pesem in spot za božično pesem ”Please come home for Christmas”, v sodelovanju z avtorjem Denisom Beganovićem- Kay Kay-jem.

Pomladi 2021 je v maski nune nastopila v oddaji Zvezde pod masko in resnično opozorila na svojo prezenco in vrhunski vokal ter navdušila z nastopom celotno Slovenijo.

Julija 2021 je bila Maja del festivala Melodij Morja in sonca s Samuelom Lukasom, kjer sta se predstavila v duetu s pesmijo “Kdo smo?” Žirija jima je namenila 7 točk, radijske postaje pa 10, kar je znak, da je bila to ena izmed najbolj vrtenih skladb poletja!

September 2021 je za Majo bila nova prelomnica, saj je izdala pesem “Voda sem, ti si dlan”, ki kaže novo, prerojeno Majo. Tekst za pesem je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, angleško verzijo Bruce R.F Smith, glasbo in aranžma pa sta naredila Andreas Bjorkman in Adriana Pupavac. Po točno enem letu je Maja združila moči z glasbenikom Kevinom Koradin, Clifford Goilom in Kaly Kolonič, ter izdala mistično r’n’b pesem z naslovom ”Orion”.

Oktobra 2022 je uresničila svoje otroške sanje, ko je stopila na oder slovenske popevke s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, pod vodstvom Žige Pirnata, avtorjem pesmi ”Mika me”. Poleg Žige sta avtorja še Andraž Gliha in Željko Mladenovič. Na Slovenski popevki je dosegla drugo mesto po glasovih publike in dobila ogromno pozitivnih odzivov.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.