dr. Ana Tavčar

dr. Ana Tavčar

{Name + first and last name: 1}

Sem Ana, televizijka, moderatorka in jezikoslovka.

Na nacionalni televiziji RTV SLO ustvarjam več let kot voditeljica in urednica razvedrilnih, svetovalnih, pogovornih in drugih oddaj. Povezujem prireditve, predavam o javnem nastopanju.

Po diplomi iz angleščine in nemščine sem doktorirala na Filozofski fakulteti UL iz germanskega jezikoslovja. Izdala sem več znanstvenih člankov in predavala na mednarodnih jezikovnih simpozijih.

Verjamem, da je v znanju moč in da je vsaka ženska čarobna.

 

Ana Tavčar je televizijska voditeljica in jezikoslovka.

Zaposlena je na RTV Slovenija kot voditeljica urednica novinarka pogovornih, razvedrilnih in svetovalnih oddaj. Med vidnejšimi oddajami so oddaje Dobro jutro, TV Klub, Sobotno popoldne, različni glasbeni projekti kot so Poletna noč, Koncerti iz naših domačih krajev, dobrodelni koncerti, prireditve in drugi projekti. Sodelovala je tudi v satirično-razvedrilnih oddajah kot Radio Ga ga, Bučke in druge.

Poleg televizijskega dela jo zaznamuje akademsko delo. Po diplomi iz angleškega in nemškega jezika je doktorirala iz nemškega jezika na Filozofski fakulteti UL. Njena področja raziskovanja zajemajo sintakso in stilistiko sodobnega nemškega jezika, v disertaciji in raziskavah se osredotoča na medijski jezik, tako govorjeni kot pisani. Za diplomo iz nemškega jezika je prejela najvišjo nagrado RS za trajnostni razvoj. Bila je izvoljena v asistentko za nemški jezik in visokošolsko predavateljico. Predavala je na več fakultetah in višjih šolah. Nemščino je poučevala tudi na Goethe Institutu v Ljubljani. S področja raziskovanja sodobne nemščine je izdala več znanstvenih člankov, objavljenih v tujih in domačih znanstvenih zbornikih ter večkrat raziskave predstavljala na mednarodnih jezikovnih simpozijih.

Poleg tega je kot gostujoča predavateljica poučevala retoriko in javno nastopanje.

 

Kraj bivanja:
Koper

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.