Bojana Kovačič Zemljič

Bojana Kovačič Zemljič

Bojana Kovačič Zemljič, E2RD

SVET IDEJ SE NIKOLI NE KONČA

E2RD je blagovna znamka nakita, ki izraža svež avtorski pristop, znamka se ponaša s kreativnimi in inovativnimi načini uporabe materialov ter novimi tehnikami proizvodnje, ki se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne izdelave.
Pod blagovno znamko E2RD deluje tudi E2RD GALERIJA, v kateri se godijo različni kulturni dogodki in likovne razstave priznanih slovenskih in tudi tujih umetnikov,

 

Bojana Kovačič Zemljič (1975), članica Društva oblikovalcev Slovenije, je oblikovalka avtorskega nakita blagovne znamke E2RD, katere ključna koda je originalnost in boemsko-elegantna drža.
Pri svojem delu obožuje kreativne eksperimente in uporniško delovanje zunaj modnega in trendovskega koledarja – ne ustvarja sezonskih kolekcij, temveč zagovarja počasno, ekološko in trajnostno osveščeno modo, podčrtano z osebnim slogom.
Pri svojem delu uspešno združuje ustvarjalnost s poslovno vizijo, promovira trajnostna načela in prispeva k povezovanju med kreativnim in gospodarskim sektorjem z namenom družbenega napredka.

Pod svojo blagovno znamko E2RD uspešno ustvarja več kot 15 let.

Oblikovalka je sodelovala z mnogimi posamezniki in institucijami doma in po svetu, najraje pa v miru ustvarja v svoji galeriji v centru Maribora, v kateri združuje tako atelje za oblikovanje kakor tudi likovno razstavišče, v kateri so se predstavili mnogi priznani likovni umetniki.

Vidnejša sodelovanja:

– EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje – predstavitev projekta: SoFTI, umetna korala (2021)
– Edward Clug – EDWARD BY E2RD (kolekcija borš in t-shirtov)
– SNG Maribor in Festival Borštnikovo srečanje (ob jubilejni 50 obletnici FBS oblikovanje 50 kosov nakita)
– oblikovanje nakita iz srebra in zlata za hollywoodski filmski studio, kjer so z E2RD nakitom posneli film Nina (2016) o jazz pevki Nini Simone, ki jo igra Zoe Saldana.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.