Tita Destovnik

Tita Destovnik

Tita Destovnik - ONA VE -

Podjetnica, ki verjame, da so lahko vsa podjetja družbeno odgovorna.
Sem direktorica družbe Centerkontura d.o.o., ki že več kot 25. let skrbi za usposabljanje in zaposlovanje invalidov.

Svoje delo opravljam v Ljubljani, poslovne prostore pa imamo še v Črnučah in Kranju. Ukvarjamo se z različnimi storitvami in programi, v dveh zaposlitvenih delavnicah pa naši zaposleni invalidi ustvarjajo tudi različne butične glinene, usnjene in tekstilne izdelke.

Sem strokovnjakinja na področju reševanja problematike zaposlovanja invalidov, tako za delodajalce kot za osebe s statusom invalida.

Leta 2011 se je v Ljubljani odprla Gostilna dela oz t.i. učna delavnica za usposabljanje in zaposlovanje oseb v gostinstvu iz različnih ranljivih skupin, predvsem oseb s statusom invalida.
12 let sem skupaj z ekipo vodila in pisala to unikatno zgodbo, ki je pozitivno prispevala k spreminjanju odnosa zaposlovanja invalidov v gostinstvu. Leta 2011 nam je Gospodarska zbornica osrednjeslovenske regije za »Model učnih delavnic Gostilna dela« podelila srebrno priznanje za inovativnost.

V prostem času sem ljubiteljica narave, aktivnega preživljanja časa ter lenarjenja na plaži pod borovci. Smučanje ter zimske pohode takoj, ko posije dovolj toplo sonce zamenjam za kolesarjenje, tek ter igranje tenisa. Ljubiteljica dokumentarnih filmov, potepanja ter klepetanja. Obožujem zanimive, zabavne in pametne ljudi.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.