Prof.dr. Leja Dolenc Grošelj dr.med.

Prof.dr. Leja Dolenc Grošelj dr.med.

Prof.dr. Leja Dolenc Grošelj dr.med.

Profesorica nevrologije, evropska ekspertinja za medicino spanja, predavateljica na dodiplomskem in podiplomskem študiju medicine, evropskem magistrskem študiju pod okriljem Evropske fundacije za spanje, soorganizatirka Evropske poletne šole spanja pod okriljem Evropske zveze za spanje. Vodja Laboratorija za motnje spanja v UKC-Lj in CMS-Centra za motnje spanja.

 

Prof.Dolenčeva je evropska strokovnjakinja za medicino spanja, vodja CMS-Centra za motnje spanja.
Magistrirala in doktorirala je s področja somnologije-nevrologije, ter postala ena izmed prvih evropskih ekspertov s področja medicine spanja. Kot profesirica na Medicinski fakulteti je vključena v dodiplomski in doktorski študij, ter od ustanovitve sodeluje pri organizaciji edine evropske poletne šole spanja, pod okriljem Evropske zveze za raziskave spanja (ESRS). Od jeseni 2019 je vključena v enotem
magistrski študij s področja somnologije v Evropi. Je avtorica številnih člankov in publikacij s področja spanja, ter soavtorica več evropskih priporočil za obravnavo in zdravljenje različnih motenj spanja, kot so nespečnost in prekomerna dnevna zaspanost , narkolepsija. Bila je dolgoletna predsednica Slovenske skupine za spanja in Sekcije za klinično nevrofiziologijo pri Slovenskem zdravniškem društvu (SZD). Dr. Dolenčeva je poleg kliničnega in raziskovalnega dela aktivna tudi na področju promocije zdravega spanja.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.