Marina Lindič

Marina Lindič

Marina Lindič

Moje področje je nabava in oskrbne verige. Sem direktorica strateške nabave v podjetju Ursa Slovenija, za poslovni enoti Adria in Italia; sem soustanoviteljica in predsednica Združenja nabavnikov Slovenije.

Svetovna federacija IFPSM (International Federation for Purchasing and Supply Management), katere predsednica sem, združuje 48 nacionalnih združenj iz Evrope, Amerike, Afrike in Azije iz področja nabave in oskrbnih verig.

Predavam doma in v tujini in sem soavtorica dveh knjig.

 

Moja poslovna ljubezen je nabava. Sem direktorica strateške nabave v podjetju Ursa Slovenija, za poslovno enoto Adria in poslovno enoto Ursa Italia srl. ter vodilna nabavnica (Lead buyer) za strateške investicije 13 proizvodenj v skupini Ursa.

Sem soustanoviteljica Združenja nabavnikov Slovenije (ZNS), ki kot neprofitno združenje povezuje nabavnike ter nabavni del oskrbnih verig iz realnega in javnega sektorja. Od leta 2003 do 2011 sem bila podpredsednica; od leta 2011 dalje sem predsednica ZNS. Naša vizija je, da bo nabava postala strateška funkcija v vsakem slovenskem podjetju, v okviru katere nabavniki s svojim strokovnim in etičnim delovanjem ključno pripomorejo k uspešnosti poslovanja podjetja in njegovemu razvoju.

Že drugo leto predsedujem IFPSM (International Federation for Purchasing and Supply Management). IFPSM je svetovna federacija, ki pokriva področje nabave in oskrbnih verig. Združuje 48 nacionalnih združenj iz Evrope, Amerike, Afrike in Azije, katera povezujejo več kot 250.000 strokovnjakov iz področja nabave in oskrbnih verig. Od leta 2016 do 2020 sem bila Zakladnik (Treasurer) IFPSM. Marca 2014 sem vila izvoljena v IFPSM kot direktor v upravo direktorjev (Board of Directors).

Predavam teme iz področja nabave in oskrbnih verig na Nabavnih in drugih konferencah, Nabavni akademiji ter seminarjih, delavnicah in webinarjih, sodelujem na okroglih mizah tako v Sloveniji kot tudi v tujini (Italija, Tajvan, Hrvaška, Srbija,…

Teme predavanj: Optimizacija v nabavi in oskrbnih verigah, Trajnostna nabava, Organizacija in kompetence v nabavi, Nabavna pogajanja, Upravljanje oskrbnih verig in nabava v novem normalnem – Vpliv Covida na nabavo in oskrbne verige , Lean v nabavi in oskrbnih verigah, Nabava in etika poslovanja, Faze nabavnega procesa, Nabavna pogajanja, Skladiščno poslovanje v povezavi z nabavo, Zaloge in upravljanje zalog, Kontrola nabavnega poslovanja; PMI – Purchasing Mana

Sem soavtorica knjig:
1. Strokovna urednica in soavtor priročnika: Priročnik za vodjo nabave – 2012 s posodobitvami do 2016 s Prispevki:
– Učinkovito planiranje nabave in obvladovanje zalog
– Lean in vitka nabava
– Primer nabavne pogodbe za nabavo materialov/storitev
– PMI- Purchasing managers Index (Indeks nabavnih managerjev)

2. Soavtor knjige: Branko Žibret: Strateška nabava – 2008:
Prispevek: Vključevanje regionalnega podjetja v globalni proces nabave na ravni skupine

Sem predsednica Nadzornega odbora Rokometnega kluba Trimo Trebnje ter članica pokojninskega odbora Zavarovalnice Prva.

Poslovno področje:

Po končani Gimnaziji v Novem mesto sem končala študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in opravila GMP na Poslovni šoli IEDC Bled.

• od maja 2005 sem zaposlena v Ursi Slovenija:
– od leta 2016 – direktorica nabave za poslovno enoto Adria in za poslovno enoto Italija. Poleg tega sem vodilni nabavnik (Lead buyer) za nabavo strateških investicij za vseh 13 tovarn steklene volne in XPS v skupini Ursa v Evropi in Rusiji. Sedež skupine Ursa je v Madridu. Ursa je del koncerna Xella s sedežem v Nemčiji.

– Od 2005- 2016 – direktorica Sektorja logistike, oskrbe kupcev za področje Sredozemlja in jugovzhodne Evrope (Italija, Avstrija, države bivše Jugoslavije, Madžarska, Romunija, Bolgarija, Grčija in Bližnji vzhod). Pokrivala sem področje logistike, oskrbe s surovinami, planiranja proizvodnje, skladiščenja surovin in končnih proizvodov, oskrbe kupcev za Avstrijo, Slovenijo in ostale države bivše Jugoslavije, Romunijo, Bolgarijo in Grčijo;

• Od 1982 – 2005 – Trimo Trebnje d.d., kjer sem začela kot štipendist
– 1995 do maja 2005 – razporejena na delovno mesto s posebnimi pooblastili in odgovornostmi kot Vodja nabave V Trimo d.d.. Področja, katera sem pokrivala: nabava materialov, storitev ter investicijskega blaga na domačem trgu; uvoz in skladišče surovin, potrošnega materiala in carinskega skladišča.
– 1987-1989: Vodja logistike in operativne izvedbe proizvodnje
– 1984-1987: Skrbnik projektov
– 1983-1984: Planer, analitik

• Jeziki: aktivno govorim: angleški, nemški in »srbohrvaški«; osnovno razumevanje: francoski, italijanski

• Obvladam:
– Microsoft Office: Word, Excel, Outlook, Power point, Teams;
– Skype for bussiness, ZOOM, Goto, Webex,
– SAP

• Imam vozniški izpit B kategorije

Hobiji: V prostem času rada berem, potujem, igram tenis in badminton, planinarim, hodim,…

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.