Majda Debevc

Majda Debevc

Področja:

Majda Debevc

{Name + first and last name: 1}

Majda Debevc je sommelierka 3. stopnje in vrhunska poznavalka ter predavateljica na področju vina in žganih pijač. Na londonski šoli Wine & spirit education trust (WSET) je opravila tri stopnje WSET za vino in žgane pijače, potem pa še specializirano izobraževanje za certifikat za žgane pijače. Je soustanoviteljica in predavateljica v šoli Sommelier Master Slovenija in ustanoviteljica akademije za žgane pijače Spirit Academy by Majda Debevc.

 

Majda Debevc je vrhunska poznavalka vin in žganih pijač. Je sommelierka 3. stopnje ter soustanoviteljica in predavateljica v šoli Sommelier Master.

Zelo dobro se počuti v družbi vina, žganih pijač in tobaka. Z njimi je bila ves čas tudi profesionalno povezana, kajti vso svojo delovno dobo je trgovala z alkoholnimi pijačami in tobakom.

Znanja iz obeh področij je najprej pridobivala na mnogih seminarjih in delavnicah v tujini oziroma direktno pri proizvajalcih.

V svet cigar so jo vpeljali vodilni ljudje svetovnega združenja proizvajalcev cigar. Je soustanoviteljica prvega cigar kluba v Sloveniji. Izpit vinskega svetovalca – sommelierja je opravila v Mariboru leta 1997.

Na svetovno znani londonski vinski šoli WSET – The Wine and Spirit Education Trust je leta 2003 opravila tretjo stopnjo iz vina in žganih pijač. Združenje škotskih proizvajalcev viskija ji je istega leta podelilo časten naziv »The Keeper of the quaich«. Naziv podeljujejo po zelo strogih pravilih poznavalcem viskija in zaslužnim ljudem za širjenje kulture pitja viskija in Škotske.

Leta 2007 je na vinski šoli WSET pridobila še profesionalni certifikat iz poznavanja žganih pijač. Leta 2011 je na Biotehnični fakulteti v Ljubljani opravila usposabljanje za degustatorja vina in žganih pijač. V letu 2016 pa je pridobila še certifikat »Irish Whiskey Academy« v destilarni Midleton na Irskem.

Vsa ta formalna izobraževanja so bila zgolj uvod v lastno raziskovanje in poglabljanje znanja s pomočjo številnih knjig in svetovnih revij, ki jih dnevno spremlja. V zadnjem času izvaja predavanja, vodi degustacije in izobraževanja s področja vina, žganih pijač in tobaka za neformalne skupine kot tudi za sommelierje, trgovce in gostince.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.