izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med.

izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med.

Področja:

izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med.

izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med.

Izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med. vodi Enoto za otroško in mladostniško psihiatrijo v UKC Maribor. Je predstojnica Katedre za psihiatrijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, predsednica Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo, nacionalna koordinatorka za specializacijo iz otroške in mladostniške psihiatrije ter tajnica UEMS-CAP.

Raziskovalno dela na področjih hiperkinetične motnje, samomorilnega vedenja, osebnostnih motenj ter shizofrenije z zgodnjim začetkom

 

Izred. prof. Hojka Gregorič Kumperščak, dr.med., specialistka psihiatrije in specialistka otroške in mladostniške psihiatrije, vodi od leta 2008 Enoto za otroško in mladostniško psihiatrijo Klinike za pediatrijo v UKC Maribor. Je predstojnica Katedre za psihiatrijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, predsednica Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo, nacionalna koordinatorica za specializacijo iz otroške in mladostniške psihiatrije ter tajnica UEMS-CAP (Europian Union of Medical Specialists – Child and Adolescents psychiatry).

L. 1996 je končala Medicinsko fakulteto v Ljubljani. Takoj po zaključenem študiju je kot mlada zdravnica odšla na prostovoljno delo v Zambijo. V tujini se je izobraževala v Nemčiji (2005), Italiji (2005, 2016), Angliji (2006) in v Švici (2018).

Doktorirala na Univerzi v Ljubljani s doktorsko disertacijo »Osebe z metakromatsko levkodistrofijo kot model za študij psihotičnih motenj«. S sodelavci so odkrili novo mutacijo za presnovno bolezen metakromatsko levkodistrofijo ter opisali nov fenotip bolezni, ki je podoben shizofreniji. Raziskovalno dela na področjih hiperkinetične motnje, samomorilnega vedenja, osebnostnih motenj ter shizofrenije z zgodnjim začetkom. Je mentor številnih doktorskih nalog, diplomskih, magistrskih ter raziskovalne nalog.

Z različnimi mednarodnimi znanstvenimi revijami sodeluje kot recenzentka in urednica ter avtorica in soavtorica različnih znanstvenih, strokovnih in pedagoških člankov in poglavij na tematiko duševnih motenj otrok in mladostnikov.

Sodelovala je na mnogih internacionalnih konferencah kot vabljena predavateljica. Odmevnejša predavanja v zadnjem času so na temo vpliva epidemije COVID-19 na duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.