izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med.

izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med.

izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med.

Izred. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, dr. med. je zdravnica specializirana za področje otroške in mladostniške psihiatrije. Vodi Enoto za otroško in mladostniško psihiatrijo v UKC Maribor ter je predstojnica Katedre za psihiatrijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

 

Izred. prof. Hojka Gregorič Kumperščak, dr.med., je specialistka psihiatrije in specialistka otroške in mladostniške psihiatrije,  je tajnica evropskega združenja za medicinske specializacije – sekcije za otroško in mladostniško psihiatrijo. (UEMS-CAP). Do nedavnega je bila tudi predsednica Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo ter nacionalna koordinatorica za specializacijo iz otroške in mladostniške psihiatrije.

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani je kot mlada zdravnica odšla na prostovoljno delo v Zambijo. V tujini se je izobraževala v Nemčiji, Italiji, Angliji in v Švici.

Doktorirala je na Univerzi v Ljubljani s doktorsko disertacijo »Osebe z metakromatsko levkodistrofijo kot model za študij psihotičnih motenj«. S sodelavci so odkrili novo mutacijo za presnovno bolezen metakromatsko levkodistrofijo ter opisali nov fenotip bolezni, ki je podoben shizofreniji. Raziskovalno dela na področjih hiperkinetične motnje, samomorilnega vedenja, osebnostnih motenj ter shizofrenije z zgodnjim začetkom. Je mentor številnih doktorskih, diplomskih, magistrskih ter raziskovalnih nalog.

Z različnimi mednarodnimi znanstvenimi revijami sodeluje kot recenzentka in urednica ter je avtorica in soavtorica različnih znanstvenih, strokovnih in pedagoških člankov in poglavij na tematiko duševnih motenj otrok in mladostnikov.

Sodelovala je na mnogih internacionalnih konferencah kot vabljena predavateljica. Odmevnejša predavanja v zadnjem času so na temo vpliva epidemije COVID-19 na duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.