Biserka Simčič

Biserka Simčič

{Name + first and last name: 1}

Biserka Simčič je več kot 35 let zaposlena na področju zdravstva. Temeljno področje njenega dela je Kakovost in varnost v zdravstvu. Kakovost v zdravstvu je njena ljubezen, življenje in strast. Za kakovost se bori in je nepopustljiva zagovornica dejstva, da je kakovost znanost, temelječa na dokazih, tako kot ostale vede.

Biserka Simčič je več kot 35 let zaposlena na področju zdravstva. Po izobrazbi je ekonomistka, vendar je že 25 let temeljno področje njenega dela Kakovost in varnost v sistemu zdravstvenega varstva. Je soavtorica in urednica prve Strategije za kakovost in varnost v Sloveniji in vodja projekta Modela vzpostavitve sistema akreditacij v Sloveniji, kjer so bile njene naloge prednostno usmerjene predvsem v uvajanje sistemov kakovosti in ustvarjanje pogojev za akreditacijo bolnišnic ter sistemsko implementacijo kakovostne in varne zdravstvene oskrbe.

Bila je vodilna ocenjevalka na področju poslovne odličnosti in razsodnica v postopku PRSPO, je vodilna ocenjevalka standardov ISO 9001:2008 in ISO 9001:2015 ter vodilna presojevalka mednarodnih zdravstvenih standardov NIAHO in AACI. Uspešno je zaključila izobraževanje za evropskega managerja kakovosti z mednarodnim certifikatom. Sodeluje v več mednarodnih projektih kot strokovnjak na področju ocenjevanja akreditacijskih programov in vpeljevanja sistemov kakovosti in varnosti v zdravstvu.
V slovenskem področju in širše je prepoznana kot avtorica in soavtorica publikacij s področja kakovosti in varnosti, avtorica znanstvenih in strokovnih člankov ter predavateljica na številnih strokovnih srečanjih ter konferencah doma in v tujini.

Kakovost v zdravstvu je njena ljubezen, življenje in strast. V slednjo verjame, se za njeno implementacijo bori in je nepopustljiva zagovornica dejstva, da je kakovost znanost, temelječa na dokazih, tako kot ostale vede.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.