Andreja Kostelec, univ. dipl. ekon

Andreja Kostelec, univ. dipl. ekon

Andreja Kostelec, univ. dipl. ekon - ONA VE - Andreja Kostelec pokoncna 2

Sem samostojna davčna svetovalka – strokovnjakinja za carinske postopke in DDV z več kot 25 letnimi izkušnjami.
Pred svojo samostojno potjo sem mednarodne izkušnje 14 let pridobivala v davčno svetovalni družbi KPMG, poslovno svetovanje, d.o.o., kjer sem delo opravljala kot direktorica za posredne davke. Tja sem prišla z 11 letnimi izkušnjami dela na Generalnem carinskem uradu – Oddelek za postopke.

Pri svojem delu s področja posrednih davkov, predvsem DDV in carin, svetujem slovenskim in tujim družbam pri raznovrstnih najzapletenejših mednarodnih transakcijah, pri tolmačenju sprememb zakonodaje ter opravljam davčne preventivne skrbne preglede, prevzemam komunikacijo med Furs in davčnimi zavezanci, vsakodnevno pomagam strankam najti rešitve na DDV in carinskem področju ter nudim pomoč pri pripravi samoprijave.

Poleg tega redno svetujem kot zunanja sodelavka pri Zvezi računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije. Redno objavljam strokovne članke s področja carin, DDV, trošarin in poročanja za Intrastat. Sem soavtorica Priročnika Zveze RFR Davek na dodano vrednost v praksi ter Davčnega terminološkega slovarja.

Zelo rada predavam v okviru seminarjev, ki jih organizirajo različni deležniki, saj s tem pomagam računovodjem, davčnim svetovalcem in drugim deležnikom, ki želijo poslovati skladno z davčno zakonodajo. Vsako leto, kot gostujoči predstavnik iz prakse, predavam dodiplomskim in podiplomskim študentom na Fakulteti za Upravo, Univerze v Ljubljani.

Več o meni in kontakt na:
https://www.linkedin.com/in/andrejakostelec/

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.