Trajnostne zgodbe - ONA VE - b080531

Organizatorke z Marto Kos

Mateja P Kristanič, Bojana Kovačič Zemljič in Katja Janko Puh

Ko ne ostane pri besedah – ONA VE dogodek na temo trajnosti

Mateja P Kristanič, Bojana Kovačič Zemljič in Katja Janko Puh so članice mreže ONA VE in pred nedavnim so se odločile, da za članice in tiste, ki bodo to morda še postale, 5. aprila 2023 pripravijo pomladansko srečanje s pečatom trajnosti, vse skupaj pa popestrijo z glasbeno in oblikovalsko umetnostjo in prijetnim druženjem.
In tako se nas je sredo več kot 50 družilo v nadvse prijetnih prostorih premišljeno in s spoštovanjem do zgodovinske dediščine
prenovljenega hotela Maribor.

Zbrane je pozdravila predsednica ONA VE Marta Kos in nanizala kar nekaj spominov na trajnostne zgodbe iz časov, ko o njej še nismo toliko razmišljali, smo jo pa dejansko vsakdan izvajali in pazili, da do nepotrebnih odpadkov sploh ne pride.

Uvod v okroglo mizo je naredila Katja Arsenović, direktorica Rožmarin Hospitality Group, pod katerega spada hotel, moderiranje pa je s pravo mero duhovitosti povezovala Katja Janko Puh.

Gostje okrogle mize, dr. Aida Kamisalic Latific, državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno preobrazbo, mag. Darja Figelj, direktorica podjetja Interzero, Klementina Tement, krajinska arhitektka iz družinskega podjetja Vrtnarstvo Tement in Bojana Kovačič Zemljič, oblikovalka nakita E2RD, so vsaka s svojega področja predstavile rešitve, na katere smo lahko pozorni že kot posamezniki in ki jih  lahko udejanimo že kar od danes naprej. Od izbire rastlin, ki jih zasadimo v svojem vrtu, do tega kakšen nakit ali oblačila nosimo na sebi, koliko znamo uporabljati digitalne poti pa vse do tega, da razmislimo, kakšen (ogljični) odtis puščamo v svetu.

Gostja večerja je bila sopranistka Elvira Hasanagić, tudi članica ONA VE.

Skupaj smo postavile pravi standard dogodka ONA VE in več kot dosegle naše ključno poslanstvo – opogumljati ženske, da stopijo v prve vrste, da se zavedajo svojega znanja in strokovnosti in da so to pripravljene deliti.

To je bil dogodek, po katerem se nikomur ni mudilo domov.

Zapisala Mateja Malnar Štembal