Radio Ognjišče: Lep bo dan, ko ne bo potrebe po dnevu žena - ONA VE - Radio Ognjišče logo

Radio Ognjišče

Kako rečejo: ženska bo jezo zakamuflirala za žalost, moški za napad

Z vami delimo ves čas pozitivno naravnan pogovor na Radio Ognjišče z Nastjo Mulej (drugače z njo pač ne gre), ki pravi, da ne obstaja ženski način biti samozavestna, uspešna in ambiciozna, temveč, da obstaja način voditeljstva in način šefovanja. Voditeljstvo razvija vrline svojih zaposlenih, šefovanje tlači ljudi navzdol.

Med drugim je Nastja povedala:

Dan žena pomeni praznovanje ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk in zavzemanje za čim boljšo in čimprejšnjo uresničitev omenjenega. Kakšno je po vašem mnenju trenutno stanje v družbi?

»Odvisno s čim primerjamo. Če primerjamo z razmerami pred dvajsetimi, štiridesetimi leti gre pravzaprav navzdol. Nimam občutka, da lahko optimistično govorim o enakomerni porazporeditvi med spoloma in da je vseeno kdo je kakšnega spola. Včasih je bilo morda nekaj več upanja v smislu, ni važno ali si moški ali ženska, samo da delo dobro opraviš. Če pa se seveda primerjamo z obdobjem pred drugo svetovno vojno, z devetnajstim ali osemnajstim stoletjem pa da, seveda so sedaj boljši časi na področju enakih pravic tako moških kot žensk. Naši možgani vse dojemajo relativno in če gledam samo v obdobju svojega življenja se mi zdi, da je prej slabše kot boljše, če pa gledam širši tok zgodovine pa seveda lahko rečem, je boljše. Vsekakor ženske ne smemo zaspati v boju za svoje pravice, ker so bile težko izborjene in jih bo treba, kot kaže, nenehno ohranjati.«