ONA VE dogodek o moči ženstvenosti v poslovnem svetu, 7.11.2023 - ONA VE - IMG 0034 scaled

Članice ONA VE smo se ponovno naučile nekaj novega in se podružile ter od podpredsednice Združenja ONA VE Mateja Malnar Stembal slišale, kaj vse se še pripravlja do konca letošnjega leta.

Znanje in izkušnje je tokrat delila naša Onavejka Lea Pisani – Image Consulting, strokovnjakinja s šestindvajsetletnimi izkušnjami s področja celovite osebnosti, z mednarodnim nazivom CMB Image Consultant, diplomirana inženirka oblikovanja tekstilij in oblačil.
Strinjale smo se, da je podoba pomemben element vsakdanjega življenja, da z njo tudi komuniciramo, še toliko bolj pa smo pritrdile Leinim o dejstvom škodljivem vplivu (modnega) potrošništva na okolje (brezglavo nakupovanje, vračanje spletnih nakupov – 50 % se nikoli ne vrne v prodajo itd.)

Skoraj vse smo se našle v oceni, da 70 % oblačil v omari ne nosimo, da en kos oblačila povprečno oblečemo šestkrat in da oblačila nosimo od enega do treh let (včasih smo jih tudi deset let).

Slišale smo tudi, da je podoba pomemben element vsakdanjega življenja, saj vpliva na našo samozavest, način komuniciranja in celo na uspeh prindoseganju ciljev – in to ne le v poslovnem svetu.
Vredno si je zapomniti tudi Leino vodilo: “Več vem, manj potrebujem.” In tudi nasvet, da je nakupe oblačil dobro načrtovati.