ONA VE dogodek o kreiranju lastnih odzivov in poguma za ustvarjanje vizij - ONA VE - 374584273 340990395021965 917945619533106965 n
Na našem prvem srečanju po počitnicah smo se Onavejke kot običajno najprej izobraževale in delile znanje, nato pa se družile in povezovale.

Predsednica ONA VE Marta Kos je v uvodu napovedala bogato jesensko bero dogodkov – od nadaljevanja delavnic o sodobnem bontonu do soorganizacije dogodka na temo podnebnih sprememb, predavanja članice na temo izgorelosti, predstavitve rezultatov prve raziskave o reprezentativnosti žensk v slovenskih medijih in še marsikaj.

Na dogodku pa smo imele priložnost prisluhniti dvema članicama ONA VE. Bilo je iskrivo, zanimivo, avtentično, poučno.

Špela Munih Stanič nas je popeljala po poti našega nezavednega uma, ki kroji naše odzive, na katere običajno nismo ponosne niti same. Izvedele smo, kako postati prijetnejše osebno in poslovno ter kako dejansko z lastnimi odzivi krojimo in vplivamo na stresnost položajev.

Zapomnile si bomo predvsem:
✔️Telo in um sta povezana. Drža telesa (poza moči ali nemoči) dokazano vpliva na izločanje hormonov in naše počutje.
✔️Fokus določa kaj vidimo, slišimo in občutimo. Oblikuje našo resničnost in prihodnost.
✔️V naših rokah je moč za spremembe: ZMOREMO!

Druga Onavejka Sara Oblak Speicher pa nam je ob iskreni osebni zgodbi razkrila, da je pot od prvih vtisov do uresničitve tudi tistih največjih, najdrznejših vizij veliko enostavnejša, ko se zavemo, da je bolj kot kaj si drugi mislijo o nas pomembno to, kar si mislimo mi o nas samih. Kako se dojemamo. Kako se sprejemamo. Vse, v vseh pogledih.

Ker šele potem res lahko začnemo opolnomočeno kultivirati pogum, da rečemo JA! ponujeni priložnosti, ali pa da zavestno in odločno orjemo ledino svojim sanjam in viziji naproti. Da si sploh drznemo sanjati. Si želeti več. Morda nekaj drugačnega.

Ker šele potem lahko razširimo svojo fizično, mentalno-emocionalno, energetsko in duhovno kapaciteto, da dejansko lahko sprejmemo, držimo, in uspešno manevriramo s tem, kar si želimo.

Da si sploh drznemo sanjati. Si želeti več. Morda nekaj drugačnega.

Če strnemo: vse ali pa veliko je v naših rokah.