Dr. Nataša Pirc Musar v oddaji Ena na ena na POP TV - ONA VE - Ena na ena IMG 2568

Ena na ena, POP TV

Dr. Nataša Pirc Musar

Oddaja Ena na ena, 5.3.2022

Tudi ustanoviteljice Združenja ONA VE prispevamo k dvigu deleža žensk, ki nastopajo v medijih. Nataša Pirc Musar je v oddaji 1 na 1 voditelju Urošu Slaku povedala veliko zanimivega. Tudi o tem, da je skrajno zavržno in nedopustno, da se ženske pogosto napada na osnovi zunanjega videza, da v politiki pogreša načelnost in kulturo dialoga in da jo bolijo stvari, ki so krivične in ki rušijo pravno državo.

Dotaknila sta se tudi njene kritike vlade, ko je sprejemala ukrepe v času epidemije. Njene besede, da je šlo za “pravno huliganstvo”, so težke. Temu prikimava, a pojasnjuje, da jih je izrekla po tehtnem premisleku.

Pravno huliganstvo je to, da se negira sistem, ustroj pravne države.” Ne le, da politika ne posluša pravnih strokovnjakov, tudi epidemiologov ne. “Pravno huliganstvo je šlo v smeri sprejemanja neustavnih odlokov, medtem ko bi moralo biti vsakemu politiku jasnih le nekaj osnov znanja ustavnega prava, da se lahko v človekove pravice posega z zakonom,” pojasnjuje. “Vladati z odloki je negacija pravne države.”

Povzetek oddaje in link na VOYO najdete tukaj.