Maja Pangos, magistrica zdravstvene nege, diplomirana medicinska sestra

Maja Pangos, magistrica zdravstvene nege, diplomirana medicinska sestra

Maja Pangos, magistrica zdravstvene nege, diplomirana medicinska sestra - ONA VE - 210 MajaPangos

Maja Pangos je ženska, žena, mama, magistrica zdravstvene nege, diplomirana medicinska sestra, političarka. Njena službena pot jo je peljala v Italijo, Združeno Kraljestvo ter nazaj v domovino. Želi si, da bi zdravstvena nega v Sloveniji bila bolj cenjena tako v družbi, kot tudi v zdravstvenih vodah.

Maja Pangos se je rodila 31.07.1988 v Šempetru pri Gorici.

Leta 2007 sem dokončala srednjo vzgojiteljsko šolo v Ajdovščini in se nato preusmerila v zdravstvene vode.
Diplomirala je na Fakulteti za vede o zdravju Izola meseca maja 2013, magistrirala pa je marca 2022. V sklopu pisanja magistrske naloge je sodelovala v raziskavi, ki se je izvajala na Fakulteti za vede o zdravju Izola.
Letos se je tudi prijavila na doktoktorski študij »Preventiva za zdravje« na UP Fakulteti za vede o zdravju Izola.

Njena službena pot jo je prvo vodila v Italijo, natančneje v Gorico (Gorizia, Italija), kjer se je po treh letih volonterskega, po diplomi zaposlila še nadaljne dve leti.
Leta 2014 je prejela ponudbo za delo na intenzivni terapiji v Royal London Hospital, tako da je junija 2014 odpotovala novemu izzivu naproti.
Po vrnitvi v Slovenijo septembra 2015, se je decembra zaposlila v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica – Urgentni Center. Od avgusta 2021 do junija 2022 je bila zaposlena v Zdravstvenem Domu Nova Gorica v covid ambulantah, nato pa se je vrnila v Splošno Bolnišnico “dr. Franca Derganca” Nova Gorica.

V letošnjem letu je tudi kandidirala na državnozborskih volitvah za stranko LMŠ. Povod za vstop v politiko je bil razkroj družbe in razkroj zdravstva. Želi si, da bi zdravstvena nega bila v Sloveniji bolj priznana in tudi cenjena, vsaj tako, kot je v drugih državah. Medicinske sestre, smo strokovnjakinje na svojem področju.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.