Ganimet Shala

Ganimet Shala

{Name + first and last name: 1}

Sem magistrica Mednarodnih in diplomatskih študij. Mednarodna okolja in udejstvovanja me spremljajo že vso življenje. V gospodarstvu sem se zaposlila v že rani mladosti in tam tudi vztrajam že 28. leto.

Leta 2011 sem bila imenovana za uradno predstavnico Gospodarske zbornice Tirana, Albanija za Slovenijo.

Sem iniciatorka, ustanoviteljica in predsednica albanskega ženskega društva TEUTA v Sloveniji.

Od leta 2022 Mestna svetnica Mestne občine Ljubljana.

 

Vedno si najdem čas tudi za prostovoljstvo, pomoč drugim, ranljivim, starejšim in vsem tistim, ki jim v življenju ni bilo najlepše. Namen ženskega društva TEUTA, je predvsem pomoč in podpora pri pospeševanju k integraciji v družbo, izobraževalnemu, zasebnemu in poslovnemu razvoju ter drugih področjih, kjer se prispeva k izboljšanju položaja žensk v družbi, ne glede na socialni status, etnično, starostno, versko, jezikovno in drugo pripadnost.

Leta 2022 sem se izpostavila v nacionalni politiki, kot kandidatka za poslanko v državni zbor. Od jeseni 2022 sem Mestna svetnica Mestne občine Ljubljana.

Kljub precejšnjim možnostim in povabilom v druge evropske države, sem ostala tukaj, ker imam Ljubljano resnično rada. Vidim jo kot napredno, strpno ter kulturno, športno in intelektualno močno, kot zeleno in varno – kot mesto, v katerem je prijetno živeti.

Pomembno se mi zdi, da se ljudje počutijo del družbe, ne glede na narodnost, spol, vero ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Prav tako se mi zdi pomembno, da so prav vsi, ki si to želijo lahko del oblikovanja skupnih politik, naše skupne prihodnosti. Želim si, da našo družbo in družbene dejavnosti bogatijo aktivnosti, kjer se lahko svobodno združujemo, razvijamo svoje talente, se organiziramo, si pomagamo in se počutimo dobro ter sprejeto.

Ker želim živeti v strpni in svobodomiselni družbi, ki zna razmišljati kritično, spoštuje drugačnost in gleda v prihodnost, bom tudi v prihodnje trden branik odprte in vključujoče družbe, ženskih pravic in enakopravnosti na vseh področjih.

 

Kraj bivanja:
Ljubljana

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.