Biserka Povše Tašić, univ. dipl. novinarka

Biserka Povše Tašić, univ. dipl. novinarka

Področja:

Biserka Povše Tašić, univ. dipl. novinarka

Biserka Povše Tašić, univ. dipl. novinarka

Imam 15 let izkušenj v medijih in 15 let v podjetništvu ter v javnem sektorju v vlogi komunikatorke, vodje, direktorice. Oblikovala sem KUPA komunikacijske programe, KUPA Prvi vtis kvalitativno raziskavo, izvajam individualna komunikacijska svetovanja in coaching. Napisala sem dve knjigi, sem soavtorica dveh zbornikov. Sem tudi svetovalka s področja vlaganj (plemenite kovine in nepremičnine). Najrajši: berem, pišem, predavam, svetujem.
Svojo profesionalno in življenjsko pot lahko razdelim na dva pola: zaposlitve v javnem in zasebnem sektorju ter lastne podjetniške poti. Bila sem prva ženska dopisnica nekdanjega Radia Ljubljana v Beogradu v času razpada nekdanje SFRJ, za tem sem vzpostavila dopisništvo za jug Balkana RTV Slovenija s sedežem v Skopju. Po vrnitvi v Slovenijo sem na področju medijev sodelovala s časnikom Finance kot piarovka, s TV Pika kot voditeljica informativne oddaje, leto dni tudi lastnica in urednica regionalnega tednika Naša dolina, štiri leta sem bila odgovorna urednica regionalnega časopisa Novi tednik iz Celja. V medijskem svetu sem tako prehodila vse možne poti, od novinarke začetnice, do poročevalke, dopisnice, komentatorke, odgovorne urednice … Kot vodja sem delovala pri vodenju časopisne redakcije sodelavcev in tudi kot direktorica Javnega zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Mozirje. Po prvih dveh družinskih podjetjih, ki sva ju vodila s soprogom (Balkan Consulting d.n.o. ter BC skupina d.o.o.) sem od aprila 2015 do oktobra 2021 postavila komunikacijske programe, kvalitativno raziskavo in koncept individualnih svetovanj s področja komuniciranja, odnosov in sistemov v okviru KUPA, Biserka Povše Tašić, s.p. Kot podjetnica sem v svoji tretji tovrstni vlogi preživela 6 let in 7 mesecev oziroma 3 vale epidemije, ustavila pa me je štirimesečna bolniška zaradi nevroborelioze in vstopa v četrti, najhujši val epidemije. Uradno sicer še brezposelna iskalka novih poslovnih in življenjskih priložnosti na Zavodu za zaposlovanje sem ta hip aktivna pri postavljanju nadaljnje profesionalne in življenjske poti. S kopico nakopičenih izkušenj in znanj. Ali kot sem zapisala na družbenih omrežjih:
  • Strokovnjakinja za komuniciranje: avtorica KUPA programov, osebno svetovanje
  • Pisateljica: avtorica Moja pot, Prisluhni si ter pišem knjige za vas
  • Svetovalka: predstavim vam program naložbe: zlato, srebro ter uredim dokumentacijo in prodajo nepremičnine

Sem proaktivna, prožna in ustvarjalna kreatorka svojega življenja. Prepričana, da sonce sicer najbolj toplo greje v domovini, pa vendar odprta za širni svet. Naivno prepričana, da znanje, izkušnje, delo vendarle imajo svojo vrednost – vsaj na dolgi rok. In zvesta svoji opredelitvi ZA boljše komuniciranje, ZA boljše odnose, ZA boljši sistem. V vseh porah in ravneh življenja.

Kontaktiraj strokovnjakinjo

"*" indicates required fields